De groep hield onder de streep 73,1 miljoen euro over, een kleine tien miljoen minder dan in het eerste kwartaal van 2020. De omzet daalde met een procent tot 300,1 miljoen euro. De bezettingsgraad van het tankpark steeg daarentegen met drie procentpunt tot 89%.

Winterstorm

Het bruto resultaat bleef met 200 miljoen euro exact gelijk, maar viel gecorrigeerd voor valuta-effecten tien miljoen hoger uit. Het resultaat werd wel gedrukt door de gevolgen van de felle winterstorm in Texas in februari. De kosten daalden met vier miljoen tot 149 miljoen euro, het resultaat van een besparingsprogramma dat al enkele jaren loopt.

De groep verwacht dat de totale kosten, inclusief de ontwikkeling van nieuwe projecten, dit jaar op 615 miljoen euro uitkomen. Het investeringsniveau komt dit jaar naar verwachting uit tussen 300 en 350 miljoen euro. Dat is inclusief onderzoek naar nieuwe brandstoffen, waaronder waterstof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding