De groei was het sterkst in de regio Australië/Amerika’s met een toename van ruim 18% tot 2,7 miljoen teu. In de regio Azië/Pacific/India steeg de overslag met 10,6% tot 8,3 miljoen teu. Europa/Midden Oosten/Afrika sluit de rij met een groei van 7,6% tot 7,9 miljoen teu.

Thuisbasis

De groep uit Dubai noemt het bemoedigend dat de overslag in de thuisbasis Jebel Ali met een stijging van 2,6% is gegroeid naar 3,5 miljoen teu. Die had vorig jaar veel last van de coronacrisis. DP World exploiteert in Jebel Ali drie terminals met een gezamenlijke capaciteit van zo’n twintig miljoen teu.

Topman sultan Ahmed Bin Sulayem spreekt van ‘een sterke start waarin de groei het marktgemiddelde van 8,9% overtreft’. Volgens hem is dat vooral te danken aan de strategie om de klant ‘geïntegreerde supply chain-oplossingen’ te bieden. Hij gaf geen concrete prognose voor de rest van het jaar.