De afgelopen jaren doorkruiste een camper het Antwerpse havengebied om sjaals en mutsen uit te delen, maar door corona en het vele thuiswerk besliste het havenbedrijf om het dit jaar anders aan te pakken. Volgens havenschepen Annick De Ridder leerde een rondvraag dat er naast mutsen en sjaals ook een grote vraag was naar sokken. Alle havenbedrijven konden dit keer op voorhand inschrijven en kregen de sokken vervolgens aangeleverd. Vrolijke exemplaren zijn het: donkerblauw met op zowel de linker- als de rechtersok twee modieuze, sportieve strepen aan de bovenkant.

Ook truien

Iedereen kreeg de kans om op Facebook een haventopper te nomineren en zo een paar unieke sokken in de wacht te slepen. Voor de echte diehard-fans kan zelfs een complete havenoutfit aangemeten worden. De sokken zijn volledig in lijn met de havencollectie bestaande uit T-shirts en truien die samen ontworpen is met het Antwerps en duurzaam modelabel Kleir. De Ridder wil met de sokkenactie de havengemeenschap extra in de kijker zetten voor al het harde werk.

Merci

2020 was volgens de directeur van het havenbedrijf Jacques Vandermeiren een uitzonderlijk jaar. ‘De haven van Antwerpen is 100% operationeel gebleven en dat hebben we te danken aan de duizenden havenmedewerkers die er elke dag stonden. Daarom zeggen we dit jaar merci met een warm, stevig en uniek paar sokken voor de dokken.’

Onlangs organiseerde het havenbedrijf de ‘Dag van de Haventopper’ en werden alle havenbedrijven en havenmedewerkers opgeroepen om een foto met de sokken te delen op sociale media met de hashtag: #haventopper.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding