Het zogenoemde Peak Capacity-project moet in fasen 650.000 teu nieuwe jaarlijkse overslagcapaciteit opleveren. De eerste fase moet in september in gang worden gezet. De Amerikaanse haven wil zo de snel aanzwellende containerstroom de baas blijven.

Overslag

Zo steeg de overslag in februari met ruim 7% ten opzichte van 2020. Tussen september en februari groeide de afhandeling met 16,5% tot ruim 2,6 miljoen teu. GPA-voorzitter Will McKnight spreekt van een ‘ongekende groei’ en stelt dat de haven zich hiermee voor de lange termijn op een verdere groei van de overslag voorbereidt.

Het havenbestuur keurde eind vorig de aankoop goed van acht nieuwe kadekranen, die zes verouderde exemplaren gaan vervangen. Die worden echter pas in 2023 verwacht. Het nu goedgekeurde voorstel omvat onder meer de aankoop van acht portaalkranen op rubber banden voor containertransport op de terminal zelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding