Het bedrijf heeft voor een onbekend bedrag alle aandelen overgenomen van Belgian New Fruit Wharf, dat onderdeel is van de Sea-Invest groep van de Gentse entrepreneur Philippe van de Vyvere. Die trekt zich uit de terminal terug omdat het Merwehavengebied voor stadsontwikkeling is bestemd. BNFW is juist gericht op watergebonden activiteiten.

Gekoelde voedingsproducten

Kivits heeft zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een grote speler in de logistiek van gekoelde voedingsproducten. Het bedrijf blijft de huidige locaties van RFW gebruiken maar heeft de mogelijkheid om de klanten andere locaties aan te bieden. KLG heeft zo’n 500 mensen in dienst en beschikt over een tiental koelhuizen en zo’n 150 koeltrucks.

In eerste instantie voegt Kivits de locaties van RFW aan de zogenoemde Korte Vaart Pier en Midden Pier in het Merwehaven-gebied aan het eigen netwerk toe. In overleg met onder meer Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente en de klanten en andere stakeholders onderzoekt het bedrijf wat de beste toekomstige locatie is voor RFW en de klanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding