Brand in haven Jebel Ali na explosie op containerschip

Ontvlambare stoffen

In de haven van Jebel Ali in Dubai is brand uitgebroken na een explosie op een containerschip. Dat meldt persbureau Reuters.

Woensdagavond ontstond de brand op het containerschip dat voor anker ligt in de haven. Het is nog niet bekend om welk schip het gaat. Volgens het mediabureau van de regering van Dubai, Dubai Media Office (DMO), zou het schip 130 containers kunnen vervoeren. DMO meldt dat de brandweer de brand inmiddels onder controle heeft en dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Oorzaak

In de container werden ontvlambare stoffen opgeslagen. De politie in Dubai zegt dat de explosie mogelijk is veroorzaakt door de combinatie van het warme zomerweer in Dubai en de ‘wrijving of hoge temperaturen’ van de ontvlambare stoffen in de container, zo meldt het Arabische televisienetwerk Al Arabiya.

Het moet een harde knal geweest zijn, aangezien mensen in woonwijken 22 kilometer verwijderd van Jebel Ali de explosie hoorden, aldus Reuters.

Jebel Ali

De haven van Jebel Ali is gelegen ten zuidwesten van het centrum van Dubai. In de jaren zeventig is gestart met de aanleg. Nu behoort de haven tot de grootste containerhavens ter wereld. DP World is de beheerder van de haven.

Hieronder is te zien hoe de brand op het schip door de brandweer geblust wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Brand in haven Jebel Ali na explosie op containerschip | NT

Brand in haven Jebel Ali na explosie op containerschip

Ontvlambare stoffen

In de haven van Jebel Ali in Dubai is brand uitgebroken na een explosie op een containerschip. Dat meldt persbureau Reuters.

Woensdagavond ontstond de brand op het containerschip dat voor anker ligt in de haven. Het is nog niet bekend om welk schip het gaat. Volgens het mediabureau van de regering van Dubai, Dubai Media Office (DMO), zou het schip 130 containers kunnen vervoeren. DMO meldt dat de brandweer de brand inmiddels onder controle heeft en dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Oorzaak

In de container werden ontvlambare stoffen opgeslagen. De politie in Dubai zegt dat de explosie mogelijk is veroorzaakt door de combinatie van het warme zomerweer in Dubai en de ‘wrijving of hoge temperaturen’ van de ontvlambare stoffen in de container, zo meldt het Arabische televisienetwerk Al Arabiya.

Het moet een harde knal geweest zijn, aangezien mensen in woonwijken 22 kilometer verwijderd van Jebel Ali de explosie hoorden, aldus Reuters.

Jebel Ali

De haven van Jebel Ali is gelegen ten zuidwesten van het centrum van Dubai. In de jaren zeventig is gestart met de aanleg. Nu behoort de haven tot de grootste containerhavens ter wereld. DP World is de beheerder van de haven.

Hieronder is te zien hoe de brand op het schip door de brandweer geblust wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement