Het is het elfde depot voor Maersk in Europa. Een ICD is een depot voor containeroverslag- en opslag gelegen in het binnenland.

Volgens Maersk is het depot drie hectare groot en beschikt het over een opslagcapaciteit van 1500 containers. De Denen verwachten 25.000 containers per jaar te ontvangen op het depot.

Spoor

De nieuwe containerdepot ligt op tien kilometer afstand van de haven. Het depot levert volgens Maersk de benodigde extra opslagcapaciteit op ‘om de gespannen toeleveringsketen te verlichten’. Daarnaast worden er 48 banen gecreëerd. Novorossiysk exploiteert twee spoordiensten van in totaal 570 meter. Daarnaast is de havenstad omring met snelwegen die ervoor zorgen dat goederen vervoerd worden naar knooppunten in Rusland, Transkaukasië en Centraal-Azië.

Zsolt Katona, hoofd van Maersk Eastern Europe: ‘Rusland is een van de grootste exporteurs van bulkgoederen ter wereld, terwijl slechts een fractie daarvan in containers wordt geëxporteerd, naar schatting 6% van de totale exportvolumes in 2020 werd vervoerd in containers. Om de snelgroeiende exportmarkt mogelijk te maken, zijn depots een belangrijk onderdeel voor de toeleveringsketen van klanten om bulklading om te zetten in containers en verder te exporteren naar overzeese landen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding