Minstens vijf containerschepen hebben de Meishan-terminal in Ningbo de afgelopen dagen verlaten na er te hebben aangemeerd, meldt persbureau Bloomberg op basis van verzamelde scheepvaartgegevens. Het ophalen van containers kon dinsdag nog steeds niet. Wel hebben enkele schepen toestemming gekregen om aan te meren, zei een ambtenaar van de haven Ningbo-Zhoushan.

CMA CGM

De Meishan-terminal is sinds 18 augustus weer gedeeltelijk in gebruik en zal naar verwachting de komende weken geleidelijk weer volledig operationeel worden, meldt rederij CMA CGM in een bericht aan klanten. Het Franse bedrijf heeft inmiddels twee van zijn schepen zien vertrekken vanaf de bewuste terminal.

De betreffende terminal is goed voor ongeveer een kwart van de containeroverslag van de haven van Ningbo. De terminal ging op 11 augustus op slot, toen een werknemer besmet bleek met de Delta-variant van Covid-19. De gedeeltelijke sluiting van ’s werelds op twee na drukste containerhaven verergerde de congestie bij andere belangrijke Chinese havens zoals Shanghai, Xiamen en Hongkong, doordat schepen werden omgeleid. Ondertussen was er de onzekerheid over hoe lang de virusbestrijdingsmaatregelen zouden duren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding