Het Londense scheepsdatabedrijf VesselsValue meldde donderdag dat er voor de haven van Ningbo nog 71 containerschepen liggen te wachten. In de ertegenover liggende haven Zhoushan, deel uitmakend van hetzelfde conglomeraat, liggen er zelfs nog meer in de file: 105 containerschepen.

Het schip dat in Ningbo het meeste geduld moet betrachten, de ‘CMA CGM Virginia’, ligt er al sinds 18 augustus, aldus VesselsValue. In totaal is volgens de Londense analisten nu welgeteld 282.141 teu gestremd in Ningbo.

Ook wereldwijd kraakt de containerlijnvaart volgens VesselsValue in haar voegen en liggen in totaal 376 containerschepen stil, in totaal goed voor ruim 2,4 miljoen vertraagde containers.

Na Ningbo/Zhoushan vormen de Californische havens Long Beach en Los Angeles het grootste logistieke pijnpunt. Het aantal wachtende vrachtschepen liep daar volgens Amerikaanse statistici deze week op tot 46, een nieuw Amerikaans record.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement