Het nieuwe oponthoud op de overslagterminals is een streep door de rekening voor de twee vrachthavens, die nog steeds druk doende waren om alle achterstanden in te lopen die waren ontstaan door de wekenlange sluiting van Ningbo in augustus vanwege een coronabesmetting.

Voordat Chanthu vanaf de Stille Oceaan de Filippijnen bereikte, bereikte de tyfoon windsnelheden tot 260 kilometer per uur, wat inmiddels is afgezwakt tot 170 kilometer per uur. Daarmee kan de wind en de bijkomende regen nog wel steeds veel ellende veroorzaken. Daarom hebben niet alleen de havenautoriteiten zich schrap gezet, maar zijn ook vluchten geschrapt, trein- en metrodiensten gestaakt en kantoren en scholen dichtgegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement