Mannen in container Rotterdam mogelijk betrokken bij drugshandel

Uithalers

Hulpdiensten hebben negen mensen uit een container gehaald aan de Europaweg in Rotterdam, meldt een woordvoerster van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de politie gaat het om mannen in de leeftijden van 18 tot 23 jaar. De mannen kregen last van een zuurstoftekort en schakelden de politie in. Nadat ze werden bevrijd, zijn ze aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij drugshandel.

Volgens de zegsvrouw hebben de mannen die in de container zaten zelf gebeld omdat ze benauwd werden. In de container lagen boomstammen, die de zuurstof opnamen. De politie vermoedt dat het om mensen gaat die ervoor zorgen dat verstopte drugs uit zeecontainers worden gehaald en van het terrein worden vervoerd. Dat komt vaker voor, zegt een politiewoordvoerder.

De verdachten zouden zogeheten ‘uithalers’ zijn. ‘Soms lopen deze personen los over de terreinen, maar soms maken zij gebruik van zogenoemde ‘hotelcontainers’, een container waarin zij zichzelf opsluiten of laten opsluiten in afwachting van de leeg te halen container. Zo’n opsluiting kan soms zelfs tot meerdere dagen duren’, aldus de politie. Volgens een woordvoerder is hun aantal de laatste weken flink gestegen. ‘Binnen tien dagen zijn ruim 110 personen opgepakt die zich onbevoegd op een haventerrein begaven.’

Eerder twijfelde de politie nog of mogelijk vanuit een andere container was gebeld, omdat de telefoon nog niet was gevonden. Inmiddels is de telefoon aangetroffen in de container, meldt de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Mannen in container Rotterdam mogelijk betrokken bij drugshandel | NT

Mannen in container Rotterdam mogelijk betrokken bij drugshandel

Uithalers

Hulpdiensten hebben negen mensen uit een container gehaald aan de Europaweg in Rotterdam, meldt een woordvoerster van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de politie gaat het om mannen in de leeftijden van 18 tot 23 jaar. De mannen kregen last van een zuurstoftekort en schakelden de politie in. Nadat ze werden bevrijd, zijn ze aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij drugshandel.

Volgens de zegsvrouw hebben de mannen die in de container zaten zelf gebeld omdat ze benauwd werden. In de container lagen boomstammen, die de zuurstof opnamen. De politie vermoedt dat het om mensen gaat die ervoor zorgen dat verstopte drugs uit zeecontainers worden gehaald en van het terrein worden vervoerd. Dat komt vaker voor, zegt een politiewoordvoerder.

De verdachten zouden zogeheten ‘uithalers’ zijn. ‘Soms lopen deze personen los over de terreinen, maar soms maken zij gebruik van zogenoemde ‘hotelcontainers’, een container waarin zij zichzelf opsluiten of laten opsluiten in afwachting van de leeg te halen container. Zo’n opsluiting kan soms zelfs tot meerdere dagen duren’, aldus de politie. Volgens een woordvoerder is hun aantal de laatste weken flink gestegen. ‘Binnen tien dagen zijn ruim 110 personen opgepakt die zich onbevoegd op een haventerrein begaven.’

Eerder twijfelde de politie nog of mogelijk vanuit een andere container was gebeld, omdat de telefoon nog niet was gevonden. Inmiddels is de telefoon aangetroffen in de container, meldt de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement