Volgens de zegsvrouw hebben de mannen die in de container zaten zelf gebeld omdat ze benauwd werden. In de container lagen boomstammen, die de zuurstof opnamen. De politie vermoedt dat het om mensen gaat die ervoor zorgen dat verstopte drugs uit zeecontainers worden gehaald en van het terrein worden vervoerd. Dat komt vaker voor, zegt een politiewoordvoerder.

De verdachten zouden zogeheten ‘uithalers’ zijn. ‘Soms lopen deze personen los over de terreinen, maar soms maken zij gebruik van zogenoemde ‘hotelcontainers’, een container waarin zij zichzelf opsluiten of laten opsluiten in afwachting van de leeg te halen container. Zo’n opsluiting kan soms zelfs tot meerdere dagen duren’, aldus de politie. Volgens een woordvoerder is hun aantal de laatste weken flink gestegen. ‘Binnen tien dagen zijn ruim 110 personen opgepakt die zich onbevoegd op een haventerrein begaven.’

Eerder twijfelde de politie nog of mogelijk vanuit een andere container was gebeld, omdat de telefoon nog niet was gevonden. Inmiddels is de telefoon aangetroffen in de container, meldt de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding