DP steekt 300 miljoen in uitbreiding ‘Singapore aan de Thames’

London Gateway-terminal

DP World investeert 300 miljoen pond in de aanleg van een vierde ligplaats van zijn London Gateway-terminal.

Die moet tegen 2024 beschikbaar zijn, op het moment dat er een nieuwe golf van 24.000 teu-schepen op de route tussen Azië en Europa wordt verwacht. De terminal operator zegt meer capaciteit nodig te hebben om de verwachte groei van de overslag in de komende jaren op te vangen. Die steeg in de eerste helft van dit jaar met maar liefst 23% tot 888.000 teu.

DP World-topman Sultan Ahmed Bin Sulayem zegt dat met de uitbreiding wordt aangesloten op het Thames Freeport-beleid, in de volksmond ook wel omschreven als ‘Singapore aan de Thames’. Volgens hem krijgt London Gateway meer capaciteit dan welke haven in het Verenigd Koninkrijk dan ook ‘op de drempel van Europa’s grootste consumentenmarkt’.

Speerpunt

De vrijhaven-benadering is een van de speerpunten van het economische beleid van de regering-Johnson. Minister van Financiën Rishi Sunak, die woensdag eregast is bij de commerciële introductie lancering van Thames Freeport: ‘Onze nieuwe vrijhavens worden nationale knooppunten van handel en innovatie en en zullen gemeenschappen nieuw leven inblazen en het Verenigd Koninkrijk op een hoger niveau brengen’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DP steekt 300 miljoen in uitbreiding ‘Singapore aan de Thames’ | NT

DP steekt 300 miljoen in uitbreiding ‘Singapore aan de Thames’

London Gateway-terminal

DP World investeert 300 miljoen pond in de aanleg van een vierde ligplaats van zijn London Gateway-terminal.

Die moet tegen 2024 beschikbaar zijn, op het moment dat er een nieuwe golf van 24.000 teu-schepen op de route tussen Azië en Europa wordt verwacht. De terminal operator zegt meer capaciteit nodig te hebben om de verwachte groei van de overslag in de komende jaren op te vangen. Die steeg in de eerste helft van dit jaar met maar liefst 23% tot 888.000 teu.

DP World-topman Sultan Ahmed Bin Sulayem zegt dat met de uitbreiding wordt aangesloten op het Thames Freeport-beleid, in de volksmond ook wel omschreven als ‘Singapore aan de Thames’. Volgens hem krijgt London Gateway meer capaciteit dan welke haven in het Verenigd Koninkrijk dan ook ‘op de drempel van Europa’s grootste consumentenmarkt’.

Speerpunt

De vrijhaven-benadering is een van de speerpunten van het economische beleid van de regering-Johnson. Minister van Financiën Rishi Sunak, die woensdag eregast is bij de commerciële introductie lancering van Thames Freeport: ‘Onze nieuwe vrijhavens worden nationale knooppunten van handel en innovatie en en zullen gemeenschappen nieuw leven inblazen en het Verenigd Koninkrijk op een hoger niveau brengen’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement