Buss Terminal Eemshaven heeft het contract binnengehaald voor de ontvangst, opslag en verzending van 69 Siemens Gamesa turbines van elf megawatt. Die worden in onderdelen aangeleverd, zoals de rotorbladen, gondels en torens. Die moeten daar ‘voorgemonteerd’ en geïnstalleerd worden.

Het project gaat october volgend jaar van start en neemt naar verwachting zo’n 80% van de 25 hectare grote terminal in beslag. De turbines moeten vanuit Eemshaven worden afgevoerd naar de bouwlocatie, die zo’n twintig kilometer voor de kust van Noord-Holland ligt.

Hollandse Kust Noord

Hollandse Kust Noord is een van de vijf windparken van 750 megawatt, die in het Nederlandse deel van de Noordzee worden gebouwd. Opdrachtgever is CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco. De stroomlevering moet in 2023 beginnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding