MM Metal Recycling is met zijn bestaande pand sinds 2016 gevestigd in de haven van Moerdijk, zo meldt Port of Moerdijk. Het bedrijf is de Nederlandse dochteronderneming van de Japanse firma’s Mitsubishi Materials Corporation (90%) en Hanwa (10%).

Koper

Het bedrijf is vijf jaar geleden in Moerdijk gestart als het Europees inzamelpunt voor E-scrap, zoals printplaten en andere onderdelen van afgeschreven elektronische apparaten die koper en edelmetalen bevatten, zo laat het havenbedrijf weten.

Harald Wagemaker, General Manager van MM Metal Recycling in Moerdijk: ‘Het nieuwe pand moet in april 2022 operationeel zijn. Met de uitbreiding zal onze verwerkingscapaciteit naar verwachting met 50% toenemen. Op deze manier kunnen we de groeiende E-scrap markt in Europa veroveren.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement