Het Openbaar Ministerie verdenkt de de man behalve van corruptie ook van computervredebreuk en het schenden van zijn ambtsgeheim. De verdachte zit in zogeheten beperkingen en mag alleen contact met zijn advocaat hebben. Het OM zegt vanwege de beperkingen geen verdere informatie te kunnen geven over het strafrechtelijk onderzoek.

Het zogeheten Combiteam Havens, een samenwerkingsverband van politie, FIOD, Rijksrecherche en het OM, heeft de zaak in onderzoek. Het team onderzoekt zware, georganiseerde criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantast van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.

Vorige week arresteerde het Combiteam een 19-jarige medewerkster van een wereldwijd opererende rederij op verdenking van corruptie. Zij zou informatie over de status en verblijfplaats van containerschepen en zeecontainers hebben doorgespeeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement