Het bedrijf, dat in handen is van een groep rederijen en DP World, zegt daarmee een van de eerste emissieloze containerterminals ter wereld te zullen zijn. Een groot deel van het overslagmaterieel is al sinds de opening van de terminal in september 2015 volledig geëlektrificeerd. Volgens RWG draaien de overslagkranen en de de automatisch geleide voertuigen inmiddels op groene elektriciteit.

De komende jaren worden nog een aantal verbrandingsmotoren van overslagmaterieel uitgefaseerd en vervangen door elektrische aandrijving. Verder komen er verspreid over de terminal een aantal hoog vermogen-laadpunten.

RWG noemt zich voorts de eerste deep sea containerterminal die ‘lng ready’ is. Het bedrijf wil zo de overstap van de containervaart van zware stookolie op aardgas als brandstof faciliteren. Om de resterende CO2-uitstoot te compenseren heeft de terminal zich aangesloten bij het zogenoemde Nature‐Based Solutions programma van Shell. Dat is gericht op het absorberen van CO2-uitstoot via natuurherstel en -bescherming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement