In de tanks wordt vooral olie opgeslagen maar ook gassen, biobrandstoffen en chemicaliën. In het derde kwartaal kampte Vopak nog altijd met tegenwind als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast zorgde naar verluidt ook de orkaan Ida voor enige tegenslag. Onlangs besloot Vopak zich uit een Duits project voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) terug te trekken. Dat zorgde voor een eenmalig verlies van 11,1 miljoen euro. Over andere lng-projecten zoals in Hongkong blijft Vopak positief. Daarnaast had Vopak een belastingmeevaller van 2,2 miljoen euro.

Vopak, dat een grote speler is in de haven van Rotterdam, boekte in de afgelopen periode een nettowinst inclusief eenmalige posten van 71,6 miljoen euro. Die winst in het tweede kwartaal was slechts 6,4 miljoen euro, maar dat kwam vooral door eenmalige kosten. In het derde kwartaal van vorig jaar zette het bedrijf bijna 80 miljoen euro winst in de boeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding