De twaalf huidige analoge radars worden vervangen door digitale exemplaren en er komen zeven radar-opstelpunten bij. Securitas heeft de opdracht in de wachte gesleept na een Europese aanbesteding en gaat apparatuur van de Italiaanse leverancier ICS leveren.

De haven is dit jaar al begonnen met de invoering van vessel traffic management-systeem (VTS) om de begeleiding van het scheepvaartverkeer achter de sluizen te verbeteren. Dit project moet volgend jaar worden afgerond en moet voldoen aan de eisen van de International Association of Lighthouse Authorities.

Volgens havenschepen Annick De Ridder wordt de haven met de nieuwe radarinfrastructuur ‘klaargestoomd voor de toekomst’. Patrick Delanghe van Securitas is ‘zeer tevreden om een wereldreferentie als de haven van Antwerpen te kunnen ondersteunen met de integratie van een VTS’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement