Containercapaciteit Haven van Brussel gaat naar 120.000 TEU

Uitbreiding

De haven van Brussel gaat de containerterminal in haar voorhaven uitbreiden. Aan de huidige oppervlakte van 1,67 hectare wordt 4,2 hectare toegevoegd, zodat de omvang van de terminal in totaal meer dan verdrievoudigt, tot bijna 6 hectare.

De nieuw op te nemen terreinen liggen naast de bestaande terminal en zijn al eigendom van het havenbedrijf. Het containervervoer kent een aanhoudende internationale groei en de huidige terminal, die sinds 2003 in gebruik is, heeft zijn verzadigingspunt bereikt.

In 2020 passeerden 42.452 containers de terminal. Zijn capaciteit zal dankzij de uitbreiding stijgen van de huidige 50.000 TEU tot 120.000 TEU. Door deze evolutie zullen douaneoperaties, stuffen en unstuffen, de voorbereiding van orders en andere logistieke activiteiten met een hoge toegevoegde waarde op het terrein intensiever kunnen worden uitgerold. Bovendien versterkt ze de rol van de containerterminal in de duurzame stedelijke distributie.

Uitbaten

Momenteel baat TTB (Trimodal Terminal Brussels), dat in maart van dit jaar werd overgenomen door Van Moer de terminal uit, maar die concessie loopt midden 2023 af. In het eerste kwartaal van 2022 zal een projectoproep voor de uitbreiding van de terminal worden gepubliceerd om juli 2023 een nieuwe concessieovereenkomst voor de nieuwe terminal te kunnen sluiten. ‘De uitbreiding houdt een investering van 6,8 miljoen euro in door het havenbedrijf’, zegt ondervoorzitter Anthony Baert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Containercapaciteit Haven van Brussel gaat naar 120.000 TEU | NT

Containercapaciteit Haven van Brussel gaat naar 120.000 TEU

Uitbreiding

De haven van Brussel gaat de containerterminal in haar voorhaven uitbreiden. Aan de huidige oppervlakte van 1,67 hectare wordt 4,2 hectare toegevoegd, zodat de omvang van de terminal in totaal meer dan verdrievoudigt, tot bijna 6 hectare.

De nieuw op te nemen terreinen liggen naast de bestaande terminal en zijn al eigendom van het havenbedrijf. Het containervervoer kent een aanhoudende internationale groei en de huidige terminal, die sinds 2003 in gebruik is, heeft zijn verzadigingspunt bereikt.

In 2020 passeerden 42.452 containers de terminal. Zijn capaciteit zal dankzij de uitbreiding stijgen van de huidige 50.000 TEU tot 120.000 TEU. Door deze evolutie zullen douaneoperaties, stuffen en unstuffen, de voorbereiding van orders en andere logistieke activiteiten met een hoge toegevoegde waarde op het terrein intensiever kunnen worden uitgerold. Bovendien versterkt ze de rol van de containerterminal in de duurzame stedelijke distributie.

Uitbaten

Momenteel baat TTB (Trimodal Terminal Brussels), dat in maart van dit jaar werd overgenomen door Van Moer de terminal uit, maar die concessie loopt midden 2023 af. In het eerste kwartaal van 2022 zal een projectoproep voor de uitbreiding van de terminal worden gepubliceerd om juli 2023 een nieuwe concessieovereenkomst voor de nieuwe terminal te kunnen sluiten. ‘De uitbreiding houdt een investering van 6,8 miljoen euro in door het havenbedrijf’, zegt ondervoorzitter Anthony Baert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding