Eerste meldingen van expediteurs die een blauwtje lopen bij Maersk

Maersk Contract vs. Maersk Spot

Maersk gaat verladers in het nieuwe tenderseizoen van 2022 zes soorten standaardcontracten aanbieden, zo heeft de Deense containerrederij aangekondigd. De rederij spreekt in een statement op de eigen website van ‘gedifferentieerde producten die klanten centraal stellen’, maar in de expediteurswereld wordt de mededeling van de machtige Denen gezien als een wolf in schaapskleren. Dat Maersk expediteurs ‘buitenspel’ zou willen gaan zetten, zong al enige tijd rond, en lijkt nu inderdaad handen en voeten te krijgen.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Eerste meldingen van expediteurs die een blauwtje lopen bij Maersk | NT

Eerste meldingen van expediteurs die een blauwtje lopen bij Maersk

Maersk Contract vs. Maersk Spot

Maersk gaat verladers in het nieuwe tenderseizoen van 2022 zes soorten standaardcontracten aanbieden, zo heeft de Deense containerrederij aangekondigd. De rederij spreekt in een statement op de eigen website van ‘gedifferentieerde producten die klanten centraal stellen’, maar in de expediteurswereld wordt de mededeling van de machtige Denen gezien als een wolf in schaapskleren. Dat Maersk expediteurs ‘buitenspel’ zou willen gaan zetten, zong al enige tijd rond, en lijkt nu inderdaad handen en voeten te krijgen.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu