Havendebat Amsterdam: hoeveel ruimte is er voor de haven?

Jaarlijks debat

De Amsterdamse haven heeft voor de toekomstige energietransitie dringend meer ruimte nodig. Daarnaast barst het elektriciteitsnetwerk straks uit zijn voegen door de energietransitie. Tegelijkertijd vormen onder meer klimaatdoelstellingen en stikstofproblematiek bedreigingen voor de nieuwe ambities en verdienmodellen van de haven. Wat zijn de oplossingen en waar kiest de politiek voor?

Tijdens het Havendebat Amsterdam op woensdag 2 maart gaan Amsterdamse raadsleden hierover in debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Havendebat Amsterdam

Havendebat Amsterdam is een jaarlijkse bijeenkomst waarbij de stakeholders van de Amsterdamse haven met elkaar in debat gaan over de actuele problemen en uitdagingen. Dit evenement wordt georganiseerd door Nieuwsblad Transport, Port of Amsterdam en ORAM. Dit jaar is het thema ‘Ruimte voor de haven’.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer de zoektocht naar manieren om duurzame energiebronnen, zoals groene waterstof, op te slaan en te distribueren, de stikstofproblematiek en de elektriciteit congestie in de haven. Waar liggen er kansen en hoe gaat de Amsterdamse politiek het bedrijfsleven helpen dit te faciliteren?

Naast Amsterdamse gemeenteraadsleden nemen ook Koen Overtoom (CEO Haven Amsterdam) en Kees Noorman (directeur Ondernemersorganisatie ORAM) deel aan het debat. Het programma voor het Havendebat Amsterdam ziet er als volgt uit:

 • 14.00 – 14.15 – Opening
 • 14.15 – 14.45 – Debatronde I: Ruimte voor groei?
 • 14.45 – 15.15 – Debatronde II: Energietransitie
 • 15.15 – 15.45 – Koffiepauze
 • 15.45 – 16.15 – Debatronde III: Elektriciteit congestie
 • 16.15 – 16.30 – Conclusies
 • 16.30 – 17.00 – Netwerkborrel

Meer informatie en aanmelden

Het debat zal plaatsvinden in Pakhuis de Zwijger Amsterdam. Kunt u niet op locatie aanwezig zijn? Deelnemen kan vanaf de eigen werkplek, via het online platform, hier wordt het debat live uitgezonden! Meedoen? Aanmelden kan via de website van het Havendebat Amsterdam 2022.

Havendebat Amsterdam: hoeveel ruimte is er voor de haven? | NT

Havendebat Amsterdam: hoeveel ruimte is er voor de haven?

Jaarlijks debat

De Amsterdamse haven heeft voor de toekomstige energietransitie dringend meer ruimte nodig. Daarnaast barst het elektriciteitsnetwerk straks uit zijn voegen door de energietransitie. Tegelijkertijd vormen onder meer klimaatdoelstellingen en stikstofproblematiek bedreigingen voor de nieuwe ambities en verdienmodellen van de haven. Wat zijn de oplossingen en waar kiest de politiek voor?

Tijdens het Havendebat Amsterdam op woensdag 2 maart gaan Amsterdamse raadsleden hierover in debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Havendebat Amsterdam

Havendebat Amsterdam is een jaarlijkse bijeenkomst waarbij de stakeholders van de Amsterdamse haven met elkaar in debat gaan over de actuele problemen en uitdagingen. Dit evenement wordt georganiseerd door Nieuwsblad Transport, Port of Amsterdam en ORAM. Dit jaar is het thema ‘Ruimte voor de haven’.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer de zoektocht naar manieren om duurzame energiebronnen, zoals groene waterstof, op te slaan en te distribueren, de stikstofproblematiek en de elektriciteit congestie in de haven. Waar liggen er kansen en hoe gaat de Amsterdamse politiek het bedrijfsleven helpen dit te faciliteren?

Naast Amsterdamse gemeenteraadsleden nemen ook Koen Overtoom (CEO Haven Amsterdam) en Kees Noorman (directeur Ondernemersorganisatie ORAM) deel aan het debat. Het programma voor het Havendebat Amsterdam ziet er als volgt uit:

 • 14.00 – 14.15 – Opening
 • 14.15 – 14.45 – Debatronde I: Ruimte voor groei?
 • 14.45 – 15.15 – Debatronde II: Energietransitie
 • 15.15 – 15.45 – Koffiepauze
 • 15.45 – 16.15 – Debatronde III: Elektriciteit congestie
 • 16.15 – 16.30 – Conclusies
 • 16.30 – 17.00 – Netwerkborrel

Meer informatie en aanmelden

Het debat zal plaatsvinden in Pakhuis de Zwijger Amsterdam. Kunt u niet op locatie aanwezig zijn? Deelnemen kan vanaf de eigen werkplek, via het online platform, hier wordt het debat live uitgezonden! Meedoen? Aanmelden kan via de website van het Havendebat Amsterdam 2022.