Op woensdag 12 januari vertrok het schip weer uit de haven. Het schip doet naar verwachting vrijdag 14 januari de haven van Rotterdam aan, valt te lezen op de website VesselFinder. Volgens Robert Ashton, Operations Director bij de haven van Felixstowe, neemt de omvang van containerschepen al vele jaren toe. ‘Maar we zien ook een trend om vracht te consolideren op minder ultragrote schepen.’

Ondertussen wordt er verder gewerkt aan het vergroten van het vermogen van de haven om de grootste containerschepen ter wereld af te handelen. Harwich Haven Authority baggert het hoofdkanaal om de diepte te vergroten van 14,5 meter naar 16 meter. De werkzaamheden zijn vorig jaar begonnen en zijn naar verwachting klaar in 2023, aldus de Engelse haven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement