De Chinese groep had al een huurcontract Met Port of Zeebrugge tot en met 2040 en heeft nu voor vijftien jaar extra bijgetekend. Volgens de havenbeheerder wil terminaldochter Cosco Shipping Ports investeren in ‘bovenbouw en handling equipment’ als onderdeel van zijn ‘hubstrategie’.

Strategische zet

De terminal in het Albertt II-dok in de Voorhaven heeft het afgelopen sterk geprofiteerd van de congestie in Rotterdam en Antwerpen en zag de overslag met ruim 50% toenemen tot bijna een miljoen teu. Directeur Zhang Dayu van Cosco Shipping Ports noemt de ‘ontwikkeling van de eerste holding terminal in Noordwest-Europa een belangrijke strategische zet’.

De terminal kondigde recentelijk al aan door te willen groeien naar twee miljoen teu per jaar, maar heeft nog geen concrete investeringen aangekondigd. Het is voor zover bekend de eerste grote contractverlenging sinds het van kracht worden van de fusie tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge per 1 januari dit jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement