Werkgelegenheid rondom haven Moerdijk nam in 2021 toe

Banenmotor

De werkgelegenheid op haven- en industrieterrein Moerdijk is in 2021 met 2% gegroeid naar ruim 19.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen. Voor komend jaar wordt een verdere toename in werkgelegenheid verwacht.

Port of Moerdijk

In 2020 daalde het aantal banen rondom Moerdijk nog licht, maar sindsdien is de groei ingezet en wordt er ook nog meer groei verwacht. Van alle medewerkers woont een op de vijf in de gemeente Moerdijk zelf, tweederde komt uit Noord-Brabant.

Beroepsbevolking

De directe werkgelegenheid voor het haven- en industrieterrein eind 2021 bedraagt 10.019 werkzame personen. Daarnaast biedt het haven- en industrieterrein ook indirecte werkgelegenheid. Dit wordt voor 2021 berekend op 9.051 werkzame personen. Het gaat dan om bijvoorbeeld zelfstandigen of uitzendkrachten. In totaal bood het haven- en industrieterrein daarmee 19.070 arbeidsplaatsen, een stijging van 1,95%. Van al het personeel is 92,5% in vaste dienst, een percentage dat sinds 2017 stabiel is.

De beroepsbevolking van het haven- en industriegebied Moerdijk is relatief gemiddeld opgeleid. De grootste groep werknemers (56%) heeft middelbaar beroepsonderwijs genoten. 17% heeft middelbare school als hoogst genoten opleiding, 18% HBO en 4% WO en hoger. Maar liefst 80% van alle bedrijven geeft aan structureel behoefte te hebben aan stagiairs op MBO-niveau. Van de werknemers is 26% werkzaam in de techniek, 25% in de logistiek en 14% actief in een managementfunctie.

Het Havenbedrijf Moerdijk laat jaarlijks de werkgelegenheid in het gebied onderzoeken. Dit onderzoek is december 2021 uitgevoerd door Ilisia Research onder alle bedrijven die gevestigd zijn op het terrein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Werkgelegenheid rondom haven Moerdijk nam in 2021 toe | NT

Werkgelegenheid rondom haven Moerdijk nam in 2021 toe

Banenmotor

De werkgelegenheid op haven- en industrieterrein Moerdijk is in 2021 met 2% gegroeid naar ruim 19.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen. Voor komend jaar wordt een verdere toename in werkgelegenheid verwacht.

Port of Moerdijk

In 2020 daalde het aantal banen rondom Moerdijk nog licht, maar sindsdien is de groei ingezet en wordt er ook nog meer groei verwacht. Van alle medewerkers woont een op de vijf in de gemeente Moerdijk zelf, tweederde komt uit Noord-Brabant.

Beroepsbevolking

De directe werkgelegenheid voor het haven- en industrieterrein eind 2021 bedraagt 10.019 werkzame personen. Daarnaast biedt het haven- en industrieterrein ook indirecte werkgelegenheid. Dit wordt voor 2021 berekend op 9.051 werkzame personen. Het gaat dan om bijvoorbeeld zelfstandigen of uitzendkrachten. In totaal bood het haven- en industrieterrein daarmee 19.070 arbeidsplaatsen, een stijging van 1,95%. Van al het personeel is 92,5% in vaste dienst, een percentage dat sinds 2017 stabiel is.

De beroepsbevolking van het haven- en industriegebied Moerdijk is relatief gemiddeld opgeleid. De grootste groep werknemers (56%) heeft middelbaar beroepsonderwijs genoten. 17% heeft middelbare school als hoogst genoten opleiding, 18% HBO en 4% WO en hoger. Maar liefst 80% van alle bedrijven geeft aan structureel behoefte te hebben aan stagiairs op MBO-niveau. Van de werknemers is 26% werkzaam in de techniek, 25% in de logistiek en 14% actief in een managementfunctie.

Het Havenbedrijf Moerdijk laat jaarlijks de werkgelegenheid in het gebied onderzoeken. Dit onderzoek is december 2021 uitgevoerd door Ilisia Research onder alle bedrijven die gevestigd zijn op het terrein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement