De miljoeneninvestering gaat om het ophogen van het terrein en de aanleg van wegen, fietspaden, kabels en leidingwerk. Het industrieterrein in Delfzijl is deels bebouwd en ligt deels braak. Onder meer het chemische bedrijf ESD, recycler PMC en een zonnepark zijn er nu gevestigd, deze bedrijven hoeven niet te verhuizen.

Het betreffende gebied behoort al tot de gronden van Groningen Seaports en is dus geen uitbreiding. Ontwikkeling van dit gebied is volgens Groningen Seaports noodzakelijk, gezien de groeiende vraag naar vestigingsruimte.

Groningen Seaports’ directeur Cas König: ‘Er zijn al vele partijen die een terreinreservering hebben afgesloten op Oosterhorn-Zuid. De invulling ervan is van groot belang om als haven te kunnen blijven doorgroeien’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement