Na ongeveer zes uur proberen het schip van 12.000 teu vlot te trekken hielden de bergers het voor gezien. De weers- en getijdenomstandigheden werkten naar verluidt de pogingen tegen. De Amerikaanse kustwacht meldt dat een nieuwe poging is gepland voor woensdag bij hoogtij, wanneer de omstandigheden wellicht verbeterd zijn. Het schip zit sinds 13 maart muurvast in de modder in Chesapeake Bay, de baai nabij de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.

Donjon Smit is druk met de operatie. De onderneming heeft het plan opgevat om eerst modder weg te baggeren rondom de onderkant van de ‘Ever Forward’. Het schip had na zijn vertrek uit de haven van Baltimore een diepgang van 13 meter, terwijl de gemiddelde diepte van de baai maar 6,4 meter is. Doel is onder meer om het roer van het schip goed vrij te krijgen.

Als het woensdag opnieuw niet lukt om de Ever Forward vlot te trekken, gaat het bergingsteam verder met baggeren. Het volgende alternatief is het lossen van containers.

Update: De poging op woensdagmiddag 30 maart om de Ever Forward los te trekken is niet geslaagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement