Vakbond FNV spreekt verder van een broodnodige modernisering van de cao. In de nieuwe cao zijn, naast de bestaande regelingen, afspraken gemaakt over onder meer ouderschapsverlof bij de geboorte van meerlingen, pleegkinderen en adoptie van meerdere kinderen tegelijk.

Ouders krijgen vanaf 1 april 2022 recht op betaald ouderschapsverlof per kind. Ook komt er een zogenoemde regenboogchecklist. FNV-bestuurder Marcelle Buitendam: ‘Deze nieuwe cao doet daarmee volkomen recht aan de diverse gezinssamenstellingen zoals we deze anno 2022 kennen.’

Drie tientjes

Naast een structurele loonsverhoging van 3% per 1 april 2022 gaan alle lonen op diezelfde datum met 30 euro bruto omhoog. De eerder afgesproken thuiswerkvergoeding van 2 euro netto per dag blijft van toepassing. Daarnaast wordt het maximale aantal kilometers woon-werkverkeer dat wordt vergoed, verhoogd naar 100 kilometer.

De cao heeft een looptijd van 1 jaar: van 1 april 2022 tot en met 31 maart 2023. De vakbondsleden kunnen nog tot 15 april 2022, 12.00 uur, hun stem uitbrengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement