In 2025 moeten de eerste vaartuigen in de vaart worden genomen. Volgens havenmeester René de Vries is dat wel een uitdaging. Momenteel zijn de ‘grote lijnen’ van de vlootvernieuwing duidelijk en wordt er gekeken naar verschillende scenario’s om zowel aan de ambities van het havenbedrijf te voldoen als aan nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid. 

Voor de verduurzaming van bestaande schepen in de vloot wordt onder meer gekeken naar de bouw en aandrijving, het verhogen van de efficiëntie van de inzet, gebruik van nieuwe technologie en onderzoek van zeewaardigheid van één van de vaartuigen. Ook wordt gekeken naar het toepassen en gebruiken van autonoom of remote controlled varende blusunits. 

Het Havenbedrijf beschikt over een vloot van zeventien schepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement