Port of Antwerp-Bruges heeft de ambitie de grootste Europese exporthaven te zijn, evenals de grootste haven voor overslag van voertuigen in Europa en belangrijkste chemische cluster van Europa.

De Stad Antwerpen en de Stad Brugge kondigden in februari 2021 het akkoord aan om hun respectievelijke havens te laten samengaan. Na de goedkeuring van het fusiedecreet in maart en de aandeelhoudersovereenkomst door de Antwerpse en Brugse schepencolleges en gemeenteraden, was het vrijdag 22 april het moment voor het laatste stukje van de puzzel.

Op de ondertekening volgde de eerste bijeenkomst van de raad van bestuur van de eengemaakte havenvennootschap. Deze raad wordt voorgezeten door de Antwerpse havenschepen Annick De Ridder. Vice-voorzitter van de raad van bestuur is Brugs burgemeester Dirk De fauw.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement