Cargill investeert 150 miljoen dollar in de fabriek en is van plan om 115.000 ton dieselolie per jaar te produceren. Dat komt volgens North Sea Port neer op het jaarlijkse verbruik van 10.000 vrachtwagens. De fabriek zal onder andere gebruikte bak- en braadolie, talg en de residuen van de productie van eetbare olie omzetten in biodiesel.

‘Deze investering in een volledig nieuwe circulaire fabriek versterkt de positie van North Sea Port wat de productie van alternatieve brandstoffen betreft’, zegt ceo Daan Schalck van North Sea Port over de komst van de fabriek.

Volgens North Sea Port is dit het eerste project van Cargill voor het omzetten van afval in biobrandstof. In het verleden was het bijzonder moeilijk om hernieuwbare brandstoffen met lage koolstofuitstoot te ontwikkelen voor de scheepvaart en het zware vrachtvervoer, stelt de haven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement