Met een omzet van 779,5 miljoen euro (+9,9%) en een winst van 43,9 miljoen (+13,1%) heeft  Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) een sterk eerste halfjaar beleefd. De onderneming zegt vooral te hebben geprofiteerd van opstoppingen in de supply chain. De omzet stijgt mede dankzij opslagvergoedingen voor containers die lang in de haven blijven staan. Ook de toename van het aandeel van het spoor in het totale intermodale transportvolume van de HHLA draagt bij aan de stijging, meldt de terminaloperator.

De omzet van de onderneming steeg met 9,9 procent naar 779,5 miljoen euro (vorig jaar was dit 709,2 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat steeg met 11,9 procent tot 101,3 miljoen euro (tegen 90,5 miljoen in 2021). De winst steeg op jaarbasis met 13,1 procent tot 43,9 miljoen euro (in 2021 noteerde de onderneming 38,8 miljoen).

Weinig Russische containers

In het containersegment zijn weinig veranderingen te zien. 3,3 miljoen teu passeerde de terminal (zo’n 10.000 teu minder dan in 2021). De sancties tegen Rusland spelen Hamburg weinig parten. De teruggang van handel met Rusland wordt gecompenseerd door een sterke groei van het volume op de Estse containerterminal TK Estonia in Tallinn en door een toename van de vrachtvolumes bestemd voor het Verre Oosten op de Hamburgse containerterminal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement