De Bondsregering zal volgens de Duitse vakkrant DVZ eerst dan een besluit nemen of de Chinezen zich mogen inkopen in de containerterminal Tollerort van HHLA. De vertraging is veroorzaakt door het uitblijven van een onderzoek naar de investering in de Duitse containeroverslag, heet het in een verklaring van het Duitse kabinet. Dat onderzoek zal pas eind oktober gereed zijn. Oorspronkelijk zou op 31 augustus het rapport verschijnen.

Kritiek

HHLA gaat er intussen nog steeds vanuit dat Berlijn toestemming zal geven aan de koop van het minderheidsbelang, aangezien de betrokken partijen aan alle voorwaarden hebben voldaan, aldus de Duitse vakpers. Binnen Europa is er echter door marktpartijen steeds meer kritiek te horen dat rederijen hun monsterwinsten gebruiken om acquisities te plegen in haveninfrastructuur en achterlandlogistiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement