Data-analist FourKites heeft becijferd dat de gemiddelde verblijftijd van containers op de terminals omhoog schoot van 5,7 naar 14,5 dagen. Voorafgaand aan de staking liep de Britse haven redelijk in de pas met het het gemiddelde van de belangrijkste Europese havens, dat in augustus rond de zes dagen schommelde.

De ongeveer 1900 stakers zijn vorige week weer aan het werk gegaan, hoewel er geen enkele beweging in het arbeidsconflict zat. Dat draait om de lonen. De havenwerkers eisten minimaal een verhoging van 12% ter compensatie van de inflatie, de werkgever wilde niet verder gaan dat 7% plus 500 pond eenmalig.

Intussen meldt de lokale krant East Anglian dat havenarbeiders die niet gestaakt hebben een bonus van 400 pond krijgen. De krant heeft een brief van de directie van de haven in handen waarin die worden bedankt voor hun ‘moedige beslissing om niet mee te doen tegen de achtergrond van behoorlijk intimiderende sociale media’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement