Havenbedrijf MDHC, onderdeel van Peel Ports, bood het havenpersoneel in Liverpool een loonsverhoging van 7% en een bonus van 750 pond (omgerekend ongeveer 866 euro). In 2021 beloofde MDHC al de lonen opnieuw in te schalen, dat is nog niet gebeurd. Vakbond Unite vindt dat onbegrijpelijk, met name omdat er in dat jaar 30 miljoen pond winst werkt geboekt. De bond neemt geen genoegen met een loonsverhoging van minder dan 10%. Het gaat in Liverpool om een staking van 560 mensen, waaronder havenmedewerkers en onderhoudsmonteurs.

Ook de havenmedewerkers in Felixstowe wezen een loonbod af. Die behelsde een loonsverhoging van 7% en een eenmalige bonus van 500 pond. In deze haven zijn de medewerkers nu van plan om van 27 september tot 5 oktober te gaan staken zolang er geen beter bod op tafel ligt. In Felixstowe wordt over de lonen van 1900 mensen onderhandeld.

In augustus werd ook al gestaakt in Felixstowe, de drukste containerhaven van het Verenigd Koninkrijk. Toen legden de medewerkers voor acht dagen het werk neer. De vertraging voor het containervervoer daar is nog altijd meer dan 14 dagen.

Lees ook: Lege schappen dreigen door havenstaking Felixstow