De rechtbank heeft advocaat Hans Alberts tot bewindvoerder benoemd. Het bedrijf hield zich onder meer bezig met opslag en reparatie van lege containers en daarnaast met de afhandeling van breakbulk, waaronder staal en aluminium. Het bedrijf beschikt over een terrein van 6000 vierkante meter.

Container & Cargo Service Center, zoals het bedrijf voluit heet, deponeerde voor het laatst in 2019 een jaarverslag bij de Kamer van Koophandel. Dat laat een negatief eigen vermogen zien van 89.000 euro. Het Antwerpse dochterbedrijf is ook geraakt door het faillissement en staan onder curatele.

Volgens Johan Booij, één van de vier aandeelhouders, komt er waarschijnlijk een doorstart van de vestiging in Antwerpen, die over een terrein van 15.000 vierkante meter beschikt. Volgens hem was begin dit jaar al besloten om te stoppen in de Botlek, omdat het terrein met 4500 vierkante meter te klein was voor een volwaardig depot.

Volgens Booij is de coronacrisis de voornaamste oorzaak van de tegenvallende resultaten. ‘We zijn eind 2019 in de Botlek begonnen. Beroerder kon achteraf gezien niet’, aldus Booij, die onder meer jarenlang directeur was van spoor-containervervoerder DistriRail.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement