Felixstowe is de grootste containerhaven van het Verenigd Koninkrijk. Dit is de tweede staking in korte tijd voor de haven.

Vakbond Unite kan zich niet vinden in het loonvoorstel dat werkgever Hutchison Ports heeft neergelegd: 7% plus een eenmalige uitkering van 500 pond. Unite vraagt om een verhoging in overeenstemming met de inflatie, die ligt voor het Verenigd Koninkrijk momenteel op ongeveer 10%.

Hutchison wil niet verder onderhandelen. Het bedrijf benadrukt dat de 7% verhoging met terugwerkende kracht ingaat per 1 januari 2022, toen de inflatie nog niet op het huidige hoge niveau lag. Wel staat het bedrijf open voor nieuwe gesprekken over een verdere loonsverhoging vanaf januari 2023.

De haven is goed voor een derde van het totale containervolume in het VK.

Dokwerkers in de haven van Liverpool staken momenteel ook om een hoger loon af te dwingen. Schepen kunnen vooralsnog uitwijken naar onder meer Rotterdam om te lossen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement