CSA is een joint venture tussen de Conti-Lines Group en Seafrigo. Seafrigo Antwerp zal er instaan voor de exploitatie, behandeling en opslag van een breed assortiment gekoelde en bevroren bederfbare goederen. Het nieuwe magazijn moet de verdere ontwikkeling van de ‘cold chain’ in de haven bevorderen. De er al bestaande temperatuur-gecontroleerde magazijnen kennen er een hoge bezettingsgraad, terwijl de marktvraag groot is.

Het 25 meter hoge magazijn wordt uitgerust met een recent IT-systeem dat, in combinatie met inspecties via drones, moet instaan voor een hogere algemene veiligheid en efficiëntie op de werkvloer. Met de nieuwbouw ambieert CSA een Breeam-duurzaamheidscertificaat met het label ‘very good.’ Naast het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen overweegt het de inzet van door waterstof aangedreven voertuigen. CSA onderzoekt ook of het de restwarmte kan gebruiken worden de om eigen gebouwen te verwarmen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement