Rhenus zelf had de Rhenus Terminal Brussels (RTB) pas in 2019 in handen gekregen. Het verwerkt er zowel projectladingen als bulk. De aangrenzende ligging van beide terminals biedt volgens Van Moer mogelijkheden tot nieuwe opportuniteiten. Beide terminals zullen voortaan nauw samenwerken.

In 2021 realiseerde de RTB een overslagvolume van 650.000 ton en een omzet van circa 3 miljoen euro. Naast de terminal (met het huidige personeel) zelf neemt Van Moer ook de in-house expeditie van Rhenus Logistics over.

De overname kadert in de intermodale strategie van Van Moer, dat sinds 2011 verschillende terminals en kaaien overnam. Zo is Van Moer Logistics mede-eigenaar de Antwerpse ATO-terminal en is het op de as Antwerpen-Grobbendonk (Albertkanaal) eigenaar van de Dennie Lockefeer Container Terminal. Op de as Antwerpen-Leuven beheert Van Moer Logistics de terminal in Wilsele en op de as Antwerpen-Brussel de kades van Blue Gate Antwerp, Bornem, Vilvoorde, de TTB-terminal en nu dus ook RTB.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement