Dirix heeft een directieverleden bij onder meer NS, ProRail en Tennet. Vanaf half januari vormt hij samen met financieel directeur Marika Menschaar het tweekoppige bestuur van Havenbedrijf Moerdijk.

Dirix ging in 2000 aan de slag bij Tennet, waar hij in verschillende rollen werkte aan een stabiele elektriciteitsmarkt en het stimuleren van de transitie naar duurzame energie. Nadat hij tussen 2006 en 2010 directeur gegevensdiensten was bij het UWV, werkte Dirix ruim drie jaar als coo bij ProRail, waarna hij in 2014 overstapte naar de Nederlandse Spoorwegen. Bij de NS was hij achtereenvolgens directeur Vervoer en directeur Netwerkontwerp, om in 2018 algemeen directeur te worden bij overheidsbedrijf AEB Amsterdam. Dirix is politiek actief geweest voor de VVD.

Eind juni werd het vertrek van Van den Oever al aangekondigd. Hij is sinds 1 oktober directeur bij Leidingenstraat Nederland, een exploitant en beheerder van de buisleidingenstraat die loopt vanuit de Rotterdamse haven, via Moerdijk richting Antwerpen.

Financieel directeur Marika Menschaar werd in juli benoemd tot tweede statutaire bestuurder binnen van het Havenbedrijf Moerdijk. Zij neemt tot de aantreding van de nieuwe directeur nog de taken waar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement