De importterminal wordt aangelegd op de bestaande tankterminal van Mabanaft in de haven van Hamburg. De ammoniak zal vervolgens door Air Products worden omgezet in groene waterstof, die bestemd is voor afnemers in Noord-Duitsland.

‘Het is duidelijk dat de vraag naar waterstof in Duitsland momenteel de binnenlandse productiecapaciteit ver overtreft’, zegt Peter Tschentscher, de burgemeester van Hamburg. ‘We willen helpen de energiezekerheid in Duitsland te waarborgen en de decarbonisatie van de industrie en de economie bevorderen.’

Air Products is een van de grootste producenten van waterstof in de wereld. Het bedrijf maakte eerder dit jaar bekend dat er in Rotterdam een terminal voor waterstof komt. Ook die terminal moet in 2026 operationeel zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement