De Bertschi Group is sinds 2008 in Terneuzen gevestigd. Vijf keer per week komt vanuit Antwerpen een trein aan die op de terminal wordt geladen met tankcontainers met chemicaliën. De trein gaat vervolgens terug naar Antwerpen, waarvandaan de containers naar het achterland worden vervoerd. 75% van de containers en tankcontainers van Bertschi worden per spoor vervoerd, 15% per binnenvaart of shortsea en 10% per vrachtwagen.

Met de spoorverlenging van 225 meter wordt ook een spoorwissel aangelegd, waardoor de locomotief van de voorkant van de trein naar de achterkant kan rijden. ‘Het is dan niet meer nodig dat de trein vanuit onze terminal achteruit naar het complex van de klant rijdt om de positie van de locomotief te veranderen,’ meldt het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement