Twee daarvan zijn in handen van TraPac LLC, dat in beide havens over een terminal beschikt. De derde terminal wordt beheerd door Yusen Terminals en is gesitueerd in Los Angeles. De Japanse rederij maakt de overnamesom niet bekend en geeft geen details over de capaciteit van de stuwadoorsbedrijven.

TraPac is nu nog in handen van Mitsui OSK Lines en Yusen Terminals is onderdeel van Nippon Yusen Kabushiki Kaisha, beter bekend als NYK. Dat zijn twee van de drie partners in ONE, waarvan K Line de derde is. In feite is het daarmee vooral een interne verschuiving binnen ONE, dat in 2018 van start ging en nu de zevende containerrederij ter wereld is.

De in  Singapore gevestigde groep zegt dan ook dat de overnames ‘deel uit maken van de integratie van de containerrederijen van de moedermaatschappijen in ONE’. Volgens het bedrijf hebben de gevolgen van de coronacrisis duidelijk gemaakt hoe belangrijk containerterminals zijn om de wereldhandel op gang te houden.

Met deze stap volgen de Japanners het voorbeeld van het Franse CMA en CGM dat eerder deze maand bekend maakte twee grote terminals in de haven van New York over te zullen nemen. Daarbij gaat het om GCT Bayonne en GCT New York met een gezamenlijke overslagcapaciteit van twee miljoen teu per jaar. Die zijn nu nog in handen van het Canadese Global Container Terminals.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement