Hij zegt dat verschillende grote partijen zich al bij hem hebben gemeld om de terminal, waaraan al vijf jaar gebouwd wordt, over te nemen en af te laten bouwen. Volgens hem is het uitgesloten dat het complex, met 1,3 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit, uiteindelijk niet wordt afgebouwd en failliet gaat.

‘Er ligt een prachtige terminal op de Maasvlakte, dus het is logisch dat daar veel belangstelling voor is’, aldus de Rotterdamse advocaat die vlak voor de jaarwisseling door de rechtbank als bewindvoerder is aangesteld. Volgens hem ‘moet er nog wel geld in’ om het bijna dertig hectare grote complex af te bouwen. Hoeveel kan hij niet zeggen.

Hij stelt verder dat het project, dat begin 2017 al van start ging, het slachtoffer is geworden van ‘pech op pech op pech’. Volgens Hamm ging het aanvankelijk om technische problemen, die tijdens de coronacrisis moeilijk op waren te lossen omdat de levering van materialen en onderdelen zware vertraging opliep. Afgelopen augustus zorgde een brand in een cruciaal onderdeel van de nieuwe terminal voor nog meer vertraging.

Door alle tegenslagen zijn de bouwkosten volledig uit de hand gelopen. Hij wil geen exacte bedragen noemen, maar schat voor de vuist weg dat aandeelhouder HES en de banken gezamenlijk zo’n 700 miljoen euro in het project hebben gestoken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement