In en rondom Port of Antwerp-Bruges werken momenteel zo’n 74.000 mensen. De invulling van nieuwe vacatures in de havens van Antwerpen en Zeebrugge is echter een grote uitdaging, stelt het havenbedrijf. Port of Antwerp-Bruges, Provincie Antwerpen en VDAB lieten onderzoeksbureau Ipsos uitzoeken hoe die situatie kan worden verbeterd.

De conclusie is dat er behoefte is aan één centraal punt waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen vinden en dat werkzoekenden beter zien wat de mogelijkheden rond de haven zijn. Het digitale ‘jobinfopunt’ staat daarom nu in de steigers.

Werkgevers zien een meerwaarde in een overkoepelende plaats voor hun vacatures, blijkt uit het onderzoek. Een centrale vacaturebank moet de bestaande fragmentatie van kanalen tegengaan.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat zowel voor werkzoekenden als zij-instromers niet weten wat voor soort banen er in de haven te vinden zijn – door de centrale vacaturebank moet duidelijk worden dat behoefte is aan onder meer ICT’ers, boekhouders, technisch geschoold personeel, procesoperatoren, administratief en commercieel talent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement