270 miljoen euro aan cocaïne in container met bananen Rotterdam

Grootste vondst van het jaar

De douane heeft in de nacht van zondag op maandag in de Rotterdamse haven een grote hoeveelheid cocaïne gevonden. Het gaat om de grootste vondst van de drug dit jaar door het HARC-team, een samenwerking tussen onder meer de douane en het Rotterdamse Openbaar Ministerie. In een container met bananen lagen ruim 3500 blokken coke. Er is nog niemand aangehouden.

Archieffoto Openbaar Ministerie

Volgens het OM is de coke met een geschatte straatwaarde van ongeveer 269 miljoen euro waarschijnlijk in Ecuador in de container gestopt. De container met daarin de blokken cocaïne was bestemd voor een bedrijf in Zeeland.

Het OM zegt dat het bedrijf waarschijnlijk niets met de smokkel te maken heeft. Wie er wel verantwoordelijk voor is, wordt onderzocht. De drugs zijn vernietigd.

270 miljoen euro aan cocaïne in container met bananen Rotterdam | NT

270 miljoen euro aan cocaïne in container met bananen Rotterdam

Grootste vondst van het jaar

De douane heeft in de nacht van zondag op maandag in de Rotterdamse haven een grote hoeveelheid cocaïne gevonden. Het gaat om de grootste vondst van de drug dit jaar door het HARC-team, een samenwerking tussen onder meer de douane en het Rotterdamse Openbaar Ministerie. In een container met bananen lagen ruim 3500 blokken coke. Er is nog niemand aangehouden.

Archieffoto Openbaar Ministerie

Volgens het OM is de coke met een geschatte straatwaarde van ongeveer 269 miljoen euro waarschijnlijk in Ecuador in de container gestopt. De container met daarin de blokken cocaïne was bestemd voor een bedrijf in Zeeland.

Het OM zegt dat het bedrijf waarschijnlijk niets met de smokkel te maken heeft. Wie er wel verantwoordelijk voor is, wordt onderzocht. De drugs zijn vernietigd.