Vier gegadigden voor overname failliete terminal HES

Maasvlakte

Vier partijen hebben een bod uitgebracht op de failliete tankterminal van HES International op de Maasvlakte. Een daarvan is een groep van vier investeerders uit de Rotterdamse tankopslag-sector.

Foto: ANP / Hollandse hoogte / Peter Hilz

Dit heeft de curator Carl Hamm van het advocatenkantoor Borsboom & Hamm van de HES Hartel Tank Terminal (HHTT) bevestigd. De nog niet volledig afgebouwde terminal met 1,3 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit heeft nog nooit een ton lading verwerkt. Eind vorig jaar trok HES de stekker uit het project, nadat duidelijk was geworden dat de banken er geen geld meer in wilden steken.

Het FD meldt dat een groep Rotterdamse investeerders met voormalig Havenman van het Jaar Peter Goedvolk een van die vier partijen is. Hij is onder meer de oprichter van Argos Oil, dat hij na een conflict met andere aandeelhouders in 2014 van de hand moest doen. Daarna ontpopte hij zich tot investeerder, onder meer met de grondstoffenhandelaar Count en het haveninvesteringsfonds Rotterdam Port Fund.

Een van de andere leden van de groep is Roland Pechtold, voormalig rechterhand van Goedvolk bij Argos en later Ceo van Nova Terminals, dat voortkwam uit Argos. De andere twee investeerders zouden Rob Nijst en Rubel Yilmaz zijn, die beide een carrière bij het tankopslagbedrijf VTTI achter de rug hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Vier gegadigden voor overname failliete terminal HES | NT

Vier gegadigden voor overname failliete terminal HES

Maasvlakte

Vier partijen hebben een bod uitgebracht op de failliete tankterminal van HES International op de Maasvlakte. Een daarvan is een groep van vier investeerders uit de Rotterdamse tankopslag-sector.

Foto: ANP / Hollandse hoogte / Peter Hilz

Dit heeft de curator Carl Hamm van het advocatenkantoor Borsboom & Hamm van de HES Hartel Tank Terminal (HHTT) bevestigd. De nog niet volledig afgebouwde terminal met 1,3 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit heeft nog nooit een ton lading verwerkt. Eind vorig jaar trok HES de stekker uit het project, nadat duidelijk was geworden dat de banken er geen geld meer in wilden steken.

Het FD meldt dat een groep Rotterdamse investeerders met voormalig Havenman van het Jaar Peter Goedvolk een van die vier partijen is. Hij is onder meer de oprichter van Argos Oil, dat hij na een conflict met andere aandeelhouders in 2014 van de hand moest doen. Daarna ontpopte hij zich tot investeerder, onder meer met de grondstoffenhandelaar Count en het haveninvesteringsfonds Rotterdam Port Fund.

Een van de andere leden van de groep is Roland Pechtold, voormalig rechterhand van Goedvolk bij Argos en later Ceo van Nova Terminals, dat voortkwam uit Argos. De andere twee investeerders zouden Rob Nijst en Rubel Yilmaz zijn, die beide een carrière bij het tankopslagbedrijf VTTI achter de rug hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement