Panelgesprek havenbazen: ‘We kampen allemaal met ernstig ruimtegebrek’

Belgisch-Nederlandse Havendag 2024

Hoe veilig is de import van ammoniak? Hoe moet de resterende ruimte in de havens worden verdeeld? En wat kunnen havens doen om de energietransitie te versnellen? Havenbazen Boudewijn Siemons (ceo Rotterdam), Koen Overtoom (ceo Amsterdam) en Guy Janssens (ccao Antwerpen-Zeebrugge) bespraken deze vragen in een panelgesprek tijdens de Belgisch-Nederlandse Havendag vorige week in Amsterdam. Siemons: ‘We moeten nu gezamenlijk bouwen aan een energienetwerk, dan kunnen we over 20 jaar elkaar weer gaan beconcurreren.’

Flowsjournalist Koen Dejaeger leidde het panelgesprek tussen de havenbazen tijdens de Belgisch-Nederlandse Havendag op 13 juni 2024 in Amsterdam. Foto: Marcel Cazemier

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Panelgesprek havenbazen: ‘We kampen allemaal met ernstig ruimtegebrek’ | NT

Panelgesprek havenbazen: ‘We kampen allemaal met ernstig ruimtegebrek’

Belgisch-Nederlandse Havendag 2024

Hoe veilig is de import van ammoniak? Hoe moet de resterende ruimte in de havens worden verdeeld? En wat kunnen havens doen om de energietransitie te versnellen? Havenbazen Boudewijn Siemons (ceo Rotterdam), Koen Overtoom (ceo Amsterdam) en Guy Janssens (ccao Antwerpen-Zeebrugge) bespraken deze vragen in een panelgesprek tijdens de Belgisch-Nederlandse Havendag vorige week in Amsterdam. Siemons: ‘We moeten nu gezamenlijk bouwen aan een energienetwerk, dan kunnen we over 20 jaar elkaar weer gaan beconcurreren.’

Flowsjournalist Koen Dejaeger leidde het panelgesprek tussen de havenbazen tijdens de Belgisch-Nederlandse Havendag op 13 juni 2024 in Amsterdam. Foto: Marcel Cazemier

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu