Stakingen leggen Duitse havens grotendeels plat

Cao conflict

Vakbond Verdi heeft werknemers in de havens van Hamburg, Bremen, Bremerhaven, Brake en Emden opgeroepen om maandag tot een zogeheten waarschuwingsstaking over te gaan. Talloze werknemers hebben vandaag hun werk neergelegd, onder andere op de HHLA- en Eurogate-terminals in de Hamburgse haven. De onderhandelingen over een nieuwe cao lijken na twee gespreksrondes stuk te lopen op de voorgestelde looneis van de vakbond. Maandag en dinsdag vindt nog een derde onderhandelingsronde plaats.

staking haven van hamburg
In de haven van Hamburg wordt vandaag gestaakt. Foto: Port of Hamburg

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Stakingen leggen Duitse havens grotendeels plat | NT

Stakingen leggen Duitse havens grotendeels plat

Cao conflict

Vakbond Verdi heeft werknemers in de havens van Hamburg, Bremen, Bremerhaven, Brake en Emden opgeroepen om maandag tot een zogeheten waarschuwingsstaking over te gaan. Talloze werknemers hebben vandaag hun werk neergelegd, onder andere op de HHLA- en Eurogate-terminals in de Hamburgse haven. De onderhandelingen over een nieuwe cao lijken na twee gespreksrondes stuk te lopen op de voorgestelde looneis van de vakbond. Maandag en dinsdag vindt nog een derde onderhandelingsronde plaats.

staking haven van hamburg
In de haven van Hamburg wordt vandaag gestaakt. Foto: Port of Hamburg

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu