Congestie in containerhavens verder verergerd, tarieven blijven stijgen

analyse Linerlytica

De wereldwijde congestie in containerhavens neemt almaar toe, zo bevestigen de nieuwste statistieken van het Aziatische analysebureau Linerlytica. De totale capaciteit van containerschepen die stilliggen, was op het nieuwste meetmoment afgelopen zondag toegenomen tot 2,4 miljoen teu. Toen het bureau eind mei voor het eerst alarm sloeg over het congestieprobleem was dit 2,0 miljoen teu. Ook de spottarieven blijven stijgen.

Linerlytica meldt dat de situatie in Singapore wel lichtelijk is verbeterd, maar dat komt volgens het bureau vooral doordat een toenemend aantal schepen de haven voorlopig maar mijdt. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Congestie in containerhavens verder verergerd, tarieven blijven stijgen | NT

Congestie in containerhavens verder verergerd, tarieven blijven stijgen

analyse Linerlytica

De wereldwijde congestie in containerhavens neemt almaar toe, zo bevestigen de nieuwste statistieken van het Aziatische analysebureau Linerlytica. De totale capaciteit van containerschepen die stilliggen, was op het nieuwste meetmoment afgelopen zondag toegenomen tot 2,4 miljoen teu. Toen het bureau eind mei voor het eerst alarm sloeg over het congestieprobleem was dit 2,0 miljoen teu. Ook de spottarieven blijven stijgen.

Linerlytica meldt dat de situatie in Singapore wel lichtelijk is verbeterd, maar dat komt volgens het bureau vooral doordat een toenemend aantal schepen de haven voorlopig maar mijdt. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu