Ruim 3600 kilo cocaïne gevonden in lading bananen in Vlissingen

straatwaarde van 270 miljoen euro

De Douane heeft woensdag ruim 3600 kilo cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om de grootste drugsvangst van dit jaar in Zeeland tot nu toe. Een man van 27 uit Middelburg is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel.

De drugs had een straatwaarde van 270 miljoen euro. Foto: Douane

De drugs werden onderschept tijdens een reguliere controle. De verdovende middelen zaten verstopt tussen een lading bananen uit Ecuador. De lading was op weg naar Duitsland. Volgens het OM is de straatwaarde van de drugs ruim 270 miljoen euro.

De Koninklijke Marechaussee en de politie hebben de Douane woensdag bijgestaan met beveiligen van het havengebied. De drugs zijn afgevoerd en vernietigd. De woning van de verdachte wordt doorzocht door de Zeehavenpolitie in samenwerking met de Douane.

Ruim 3600 kilo cocaïne gevonden in lading bananen in Vlissingen | NT

Ruim 3600 kilo cocaïne gevonden in lading bananen in Vlissingen

straatwaarde van 270 miljoen euro

De Douane heeft woensdag ruim 3600 kilo cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om de grootste drugsvangst van dit jaar in Zeeland tot nu toe. Een man van 27 uit Middelburg is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel.

De drugs had een straatwaarde van 270 miljoen euro. Foto: Douane

De drugs werden onderschept tijdens een reguliere controle. De verdovende middelen zaten verstopt tussen een lading bananen uit Ecuador. De lading was op weg naar Duitsland. Volgens het OM is de straatwaarde van de drugs ruim 270 miljoen euro.

De Koninklijke Marechaussee en de politie hebben de Douane woensdag bijgestaan met beveiligen van het havengebied. De drugs zijn afgevoerd en vernietigd. De woning van de verdachte wordt doorzocht door de Zeehavenpolitie in samenwerking met de Douane.